Hem
Alla bästsäljare

Terranigma - Super Nintendo - PAL/EUR - Cart only

27220-0
1 999,00 kr
Inkl. moms
Antal:
Tillfälligt slut

Fri Frakt!
Snabb leverans: 1 - 3 dagar!
Lagersaldo: 0st kvar i lager!
Produktbeskrivning

Titel: Terranigma
Utgivare: Enix
Releasedatum: Okt 20, 1995
Plattform: Super Nintendo SNES

Planeten som är känd för sina invånare som jorden består av två världar - ytan, eller Lightside, och den underjordiska världen, eller Darkside. Två kosmiska krafter, kallade Gud och Djävulen av människorna, bekämpade varandra häftigt tills deras sista strid i Antarktis ledde till en katastrof: ytvärldens kontinenter sänktes ner i havet, vilket antagligen utrotade allt liv på Ljussidan.

Samtidigt fortsätter den isolerade underjorden, bestående av frusna kristallberg och lavafloder, att existera. En ung pojke vid namn Ark växte upp i Crysta, den enda kvarvarande byn på Darkside. En dag hör han och några andra pojkar mystiska röster som kommer från en dörr som byns äldste förbjöd dem att öppna. Pojkarna kan inte motstå sin nyfikenhet och öppnar dörren och Ark hittar en låda med en konstig varelse inuti. Genom att öppna lådan, orsakar Ark oavsiktligt att alla bybor förvandlas till stenar. För att väcka dem till liv igen måste Ark hitta fem torn i den farliga Darkside och så småningom återställa liv på planetens yta.

Terranigma är ett actionrollspel. Ark stiger i nivå efter att ha slutfört ett viktigt uppdrag eller rensat ut ett område. Han kan attackera fiender med olika vapen, med hjälp av olika tekniker: pierce, språng, streck, etc., som är resultatet av kombinationen av tre grundläggande åtgärder - attackera, springa och hoppa. Särskilda föremål som kallas Magirocks kan samlas in och omvandlas till ringar, som fungerar som föremål för engångsbruk som kan besvärja magiska trollformler.

Spelet är nära kopplat till och betraktas ofta som den sista delen av en trilogi, de två första spelen är Soul Blazer och Illusion of Gaia.

Specifikationer
Quintet Co., Ltd.
27220-0
4 andra produkter i samma kategori: