Hem
Alla bästsäljare

Die Hard - Nintendo 8-bit - SCN - Cart only

7300000256784
999,00 kr
Inkl. moms
Antal:
Tillfälligt slut

Alltid 29kr i frakt hos Niotek!
Snabb leverans: 1 - 3 dagar!
Lagersaldo: 0st kvar i lager!
Produktbeskrivning

Titel: Die Hard
Utgivare: Activision
Releasedatum: Juli 19, 1991
Plattform: Nintendo 8-bit NES

John McClain bestämmer sig för att besöka sin fru Holly på Nakatomi Plaza, bara för att upptäcka att hon är tagen som gisslan på 30:e våningen, tillsammans med ett gäng andra gisslan. Huvudterroristen Hans är efter pengarna inlåsta i ett kassaskåp på 30:e våningen. Hans hacker, Theo, bryter långsamt upp låsen till valvet. Det är upp till McClain att stoppa dem. Die Hard för Nintendo Entertainment System skiljer sig mycket från sina andra motsvarigheter. Spelet spelas från ett top-down-perspektiv, snarare än 1:a/3:e persons perspektiv.

Det finns 40 terrorister utspridda i hela byggnaden, och uppgiften är att rensa varje våning från terrorister. Trapphuset, luftkanalen eller expresshissen används endast för att resa till våningarna 31-35. Dessa är fritt tillgängliga när som helst, vilket gör det av med linjäriteten, och fler våningar låses upp i "Avancerat" läge. I början av spelet kan John bara använda knytnävarna för att ta itu med fiender, men efter att ha fällt några terrorister blir flera vapen tillgängliga, inklusive pistolen, maskingeväret, C-4-sprängämnena, raketgeväret och flashbangs. vapen mot dem. När han träffas av dessa terrorister förlorar John en del liv, men det kan återställas genom att samla in läskburkar och medkits. Spelet slutar när allt liv är förlorat.

En intressant aspekt av spelet låter spelaren lyssna på Hans som ropar order till sina vakter genom en tvåvägsradio. Också anmärkningsvärt är "fotmätaren". Den börjar för fullt, men kommer så småningom att minska om John trampar på krossat glas eller springer runt i snabbare hastighet. Om mätaren är tom kommer han att gå mycket långsammare än med en hel mätare. Detta kan ha lagts till i samklang med filmen, där huvudkaraktären John McClains fötter hamnar i ganska dåligt skick mot slutet. Delar av miljöerna är förstörbara, framför allt varuautomater (får gratis läsk), glasväggar och fönster. Inte alla delar av miljön visas på skärmen hela tiden - en krigsdimma verkar hölja närliggande områden i mörker.

Uppdragen är tidsbegränsade. Där cirka fyra minuter innan ett av de sex låsen öppnas (visas på statusskärmen), men mer tid kan vinnas genom att förstöra huvuddatorn på den fjärde nivån. När alla lås har öppnats är det bara några minuter att fly. När denna tid löper ut avslutas spelet.

Liksom sina motsvarigheter har spelet filmiska sekvenser, som förändrar historien beroende på vilka åtgärder som vidtas.

Specifikationer
Activision
7300000256784
4 andra produkter i samma kategori: